Valcucine keuken voor Loft10

Een duurzame keuken is energiezuinig en watersparend. Voor de bouw ervan wordt waar mogelijk gebruik gemaakt van biobased materialen, terwijl onderdelen en materialen aan het eind van de levensduur hergebruikt en gerecycled kunnen worden. Hij nodigt als het ware uit tot een milieuvriendelijke manier van koken en eten.

Aanvankelijk wilden we zelf een duurzame keuken ontwikkelen, als een variant op de duurzame badkamer. Dat bleek echter net iets te ingewikkeld te worden, terwijl we er achter kwamen dat er al een Italiaanse fabrikant is die precies de keukens op de markt brengt die we zoeken. Na gesprekken met de agent van Valcucine in Nederland, kwamen we in contact met Rikken Keukens in Nijmegen. De mannen van Rikken hebben twee prachtige modellen keuken geplaatst bij Loft 10. Als sub-dealer van Valcucine hopen wij meer liefhebbers te winnen voor hun keukens. Zie verder onder de tab producten.

Hier een foto van het keukenblok model In Vitro. Het is goed te zie hoe het corpus van aluminium is. Aan deze keuken komt geen mdf of spaanplaat, lijm of pur te pas. Hij is helemaal in onderdelen te demonteren, en te hergebruiken. Het zelfde voor model Meccanica.

Geplaatst op 10 mei 2017