DRU Ulft ideale locatie voor groene start-up

Toen de DRU eind vorige eeuw werd overgenomen door een grote private investor verdween in korte tijd de productie uit Ulft naar lagelonenlanden. Voor het eerst in 250 jaar werd er op het terrein niets meer gesmolten, gegoten of afgewerkt. Begin deze eeuw besloten de gemeente Oude IJsselstreek en BOEI (voor behoud, onderhoud en exploitatie van industrieel erfgoed) het terrein te herbestemmen tot Cultuurfabriek. Geleidelijk aan kwam er nieuw leven in de brouwerij. En toen wij in 2015 voor het eerst op het terrein kwamen bleek de brouwerij ook volop te leveren. Er waren nog enkele industriƫle woon/werklofts vrij. Loft 10 leek ons een fantastische ruimte, met niet alleen veel licht, en inrichtingsmogelijkheden, maar ook een zijmuur waarop een eeuw aan gebruiksgeschiedenis te lezen was.

Na gesprekken met BOEI, de makelaar, en andere gebruikers op het terrein kochten we Loft 10. Al snel wisten we dat we er een bedrijf wilden vestigen, en wel op het gebied van duurzaam wonen en leven. De bedrijfsnaam werd dus simpelweg Loft 10 Green Living.

Met architect Dominic Dirksen van de Heuvel (Bureau Hurenkamp, Velp) kwamen we tot een plan voor de inrichting, en Dominic zorgde voor een soepel proces van vergunningverlening bij de gemeente. Parallel daaraan ontwikkelden we, geheel aanbod gedreven, en zonder enig marktonderzoek ons bedrijfsplan. Dat bestond eruit dat we de loft gingen inrichten als een duurzame woning die meteen winkel was. Alles in de loft is te koop.

Geplaatst in Blog op 17 juli 2015